Start | Om oss

Om oss

SweDendro AB har försett företag och privatpersoner med maskiner och verktyg för finsnickeri sedan tidigt 90-tal. SweDendro har sedan starten varit lokaliserad till Växjö.
 
Vår styrka är att vi hela tiden utvecklar vårt sortiment efter rådande trender och är lyhörda för kunders behov! Vi väljer våra leverantörer med stor omsorg och viktigt för oss är leveranssäkerhet, kunskap och bra bemötande. 
 
Idag har vi två ben att stå på!
Dels har vi vår webshop swedendro-tools.se och dels swedendro.se.
Den senare delen är mer för de större maskinerna som kräver mer i själva försäljningsprocessen än vad en web shop kan tillhandahålla.
Dessa maskiner har ofta flera tillval och kräver att rätt frågor ställs för att kunden ska få rätt maskin för sitt ändamål. 
 
Med de grundläggande kunskaper från ett flertal områden inom TRÄ och HANTVERK vi har i bagaget gör det oss till en vettig part att diskutera med.
 
Våra lokaler i Växjö, med utställning med mera omfattar ca 600 kvm med det mesta och bästa inom området maskiner, tillbehör och verktyg.
- det vi inte har hemma tar vi hem till dej!
 

Historia

Möbelsnickare söker maskiner!
Efter genomgången utbildning och avlagt gesällprov i möbelsnickeri vid dåvarande Carl Malmstens Verkstadsskola 1984 hägrade tanken på att starta ett eget snickeri.
 
Vad gör man då?
Jo letar maskiner och av bra kvalitet.
Jobbade med lite inredningssnickerier, slöjdlärare och även som hemslöjdskonsulent under några år.
Hamnade så småningom i mitt sökande hos FELDER Scandinavia där jag sedan sprang ofta o tjatade om än det ena än det andra.
Med min erfarenhet från bland annat "husbyggare" på Gullringshus till ovan nämnda tjänster föll jag för FELDERs alla vettiga lösningar.
De var i behov av mer personal och jag började där som säljare av maskiner 1988.
 
Efter byggkrisen i Sverige på 90-talet avvecklades den skandinaviska försäljningsorganisationen, Felder Scandinavia, med Stockholm som centrum.
I början av 90-talet startade jag sedan företaget SweDendro i Växjö, i mindre skala, och tog över agenturen för Felder i södra Sverige, en agentur jag innehade till 2020 då de valde att gå vidare med egen säljkår…
 
Idag har vi att avtal med ett stort antal tillverkare och leverantörer i Europa, USA och Asien – bland annat SCM/Holzkraft, Axminster, Festool, Houfek… med flera (se mer under rubriken varumärken)  
 
 
Håkan Sjögren
0470-329 671
info@swedendro.se
 
Dan Karlsson
0470-329 672
dan@swedendro.se
 
Kenneth Stadelmann
0470-329 673
kenneth@swedendro.se
 
Leif Forsmark
leif@swedendro.se
 
Magnus Quist
0470-329 670
magnus@swedendro.se
 
Nils Petter Carlberg
nils.petter@swedendro.se
 
Elias Nordström
elias@swedendro.se